المخبوزات للشيف حسن

خبز الفينو
كيلو دقيق مخبوزات

أ - 10 جم سكر
ب - 30 جم خميرة
ج - 10 جم ملح
د-5 محسن خبز
هـ- 50 جم زبدة
و- 50 جم لبن بودرة
ى- 550 مللى ماء بارد حسب حاجه العجينه

الطريقة
نضع كيلو الدقيق فى الماكينه والسكر والخميرة والمحسن واللبن البودر والزبدة والماء ونعجن على سرعه اولى ولمده 3 دقائق وبعدين على سرعة ثانية لمدة 4 دقائق ونضع الملح اخر حاجة( عشان العجينة ما تعملشي عرق) ونعجن لغايه ما العجينة تصبح كتله واحدة وتنفصل عن وعاء الخلط ونتركها ترتاح ونتركها تخمر 45 دقيقة ثم تخبز على درجه حرارة 220 درجة من 20- 25 دقيقة



خبز التوست

كيلو دقيق
أ - 80 جم سكر
ب - 15 جم خميرة
ج - 20 جم ملح
د-10 محسن خبز
هـ- 50 زبدة
و- 50 جم لبن بودرة
ى- 550 ماء بارد حسب حاجه العجينه

الطريقة
نضع كيلو الدقيق فى الماكينه والسكر والخميرة والمحسن واللبن البودر والزبدة والماء ونعجن على سرعه اولى ولمده 3 دقائق وبعدين على سرعة ثانية لمدة 4 دقائق ونضع الملح ( عشان العجينة ما تعملشي عرق) ونعجن لغايه ما العجينة تصبح كتله واحدة وتنفصل عن وعاء الخلط ونتركها ترتاح لمدة 10 دقائق ونشكلها فى قالب التوست ونتركها تخمر 45 دقيقة ثم تخبز على درجه حرارة 190 ساعه ونصف

عيش البورى والشورمة

أ- 1/2 ك دقيق مخبوزات
ب- 5 جم ملح
ج- 275 جم ماء
لتر زيت للقلية
الطريقة
تضاف المقادير على بعض وتعحن عجينة متماسكة لا تلتصق وتفرد بالنشابة على شكلى دوائر صغيرة وتقلى فى الزيت حتى تنتفخ ويصبح لونها ذهبى اما العيش الشورما يوضع على المشواه ويبطط باليد حتى لا ينتفخ


خبز الكيزر

المقادير
كيلو دقيق
أ- 20 جم سكر
ب - 10 جم ملح
ج- 50 جم زبدة
د - 5 جم محسن خبز +20 جم خميرة
هـ- 2 بيضة
و- 50 لبن بودرة
ى- 450 ماء بارد - سمسم للتزين او حبة البركة
الطريقة

نضع الدقيق والسكر والملح والزبدة والخميرة والمحسن واللبن البودرة فى الماكينه ونخلط الخليط دقايق صغيرة ثم نضيف البيض والماء 3 دقائق على سرعه اولى ثم 4 دقائق على سرعه ثانيه لحد ما تلم العجينه وتنفصل عن وعاء الخلط ونتركها ترتاح 10 دقائق بعدها نشكلها برجر (حجم القطعه حوالى 100 )او بيتى بان (حجم القطعه 40 جرام) ونتركها تخمر ثم تخبز على حرارة 190 درجه حتى تنضج .

الفرينش باجيت
كيلو دقيق
أ- محسن خبز
ب- 20 جم ملح
ج- 10 جم خميرة
د- 550 ماء
هـ- 20 جم زيت
الطريقه
نضع كيلو الدقيق فى الماكينه ومعاه المحسن والخميرة والزيت ثم الماء 3 دقائق على سرعه 1 ثم 4 دقائق على سرعه 2 ثم نضيف الملح اثناء الخلط على سرعه 2 وتعجن لحد ما العجينه تنفصل عن جدار الوعاء ونتركها ترتاح 10 دقائق ثم نشكلها على هيئه رغيف طويل (وزن القطعه 35 جم) الرغيف الصغير (حجمه 25 جم) نتركها ترتاح لمدة 10 دقائق اخرى ثم نضغط عليها ونشكلها رغيف رغيف الباجيت الطويل ونتترك لتخمر لمدة ساعتين بعد التخمير نحضر سكين حاد ونعمل خطوط مائيله بسرعه جدا وبدون ضغط على العجين لكى لا يخرج منها هواء التخمير ويرش بالسمسم حسب الرغبه ثم تخبز على درجه حرارة 190 لمدة 20 دقيقة فيصبح مقرمش من برا وطرى وحلو من جوا
خبز الفوكاشيا (خبز ايطالى)0
كيلو دقيق
أ- 15 جم سكر
ب - 100 جم زيت زيتون
ج- 20 جم ملح - 30 جم خميرة - 30 جم زعتر(اوريجانو) - طماطم مجففه - بصل - جبنه - زيتون اسود أو اخضر
الطريقة
نضع الدقيق والسكر والزيت والخميرة والملح ونصف الزعتر والماء والبصل والجبنه والزيتون ان وجد على سرعه اولى ثم على سرعه ثانيه وتعجن لحد ما تنفصل عن جدار الوعاء ثم تترك لترتاح 10 دقائق ثم نشكلها اما شكل دائرة فى صينيه مدهونة زيت زيتون او مثلثات او مربعات ونرش على وجهها زيت زيتون ونضه قليل من الزعتر المتبقى ثم الطماطم المجففه وتترك لتخمر ثم تخبز على درجة حرارة 190 لمدة 25 دقيقة
خبز الراى (لوف)0
نصف كيلو دقيق ابيض - نصف كيلو دقيق بنى (راى) -0 1جم خميرة - 15 محسن خبز - 550 ماء بارد
الطريقة
نضع الدقيق البنى والابيض والخميرة والمحسن ونخلطهم شويه ثم ننزل عليهم بالماء حسب حاجه العجينه وتترك لترتاح 10 دقائق ثم نشكلها على هيئة بيضاويه (حجم القطعة 750 جم) وونعمل خط بالسكين الحاد فى الوسط فى وسط الرغيف ووتترك لتخمر ثم تخبز على درجه حرارة 190 لمدة 45 دقيقة .



No comments:

Post a Comment

حلقات برنامج المطبخ

Loading...

Sudoku Puzzles

Weather